Chlapček zomrel pod kolesami auta. Objasnená lúpež v Giraltovciach. Počas prechádzky našiel 50 kg bombu

02.08.2013 Celý región

Spoločný výkon služby dopravnej polície v Prešovskom kraji
Včera /31.07.2013/ prebiehal v čase od 12:00 hod do 18:00 hod spoločný výkon služby dopravnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
Na tejto akcii sa zúčastnilo celkovo 17 policajtov jednotlivých útvarov krajského riaditeľstva. Výkon bol zameraný na kontrolu prepravy nebezpečných vecí, kontrolu dodržiavania stanovených alebo obmedzených rýchlosti jazdy vozidiel, kontrolu najväčších prípustných rozmerov hmotností vozidiel a jazdných súprav, sociálnu legislatívu a kontrolu výberu elektronického mýta aj na kontrolu technického stavu vozidiel. Celkovo bolo zistených 33 priestupkov, z čoho bolo 31 priestupkov vyriešených v blokovom konaní, 1 priestupok bol vyriešený napomenutím. U jedného nemotorového účastníka CP bol zistený alkohol – tento priestupok bol oznámený na správne konanie. Zadržané boli 2 vodičské preukazy, 1 osvedčenie o evidencii motorového vozidla a 1 tabuľka s evidenčným číslom.

Chlapček zomrel pod kolesami auta
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal včera /31.07.2013/ trestné stíhanie pre prečin usmrtenia 5 ročného chlapca z obce Rokycany, okr. Prešov.
K nešťastiu došlo pri cúvaní na opravovanej miestnej komunikácii, kedy sa vodič chcel so svojím nákladným autom otočiť, pričom nápravami zachytil chlapčeka. Vodič sám okamžite zavolal pomoc – zraneného chlapca sa však lekárom napriek mimoriadnej snahe nepodarilo zachrániť. 40 ročný vodič bol podrobený dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom.
 
Objasnená lúpež v Giraltovciach
V utorok /30.07.2013/ došlo v jednej z bánk na Ul. Dukelskej v Giraltovciach, okr. Svidník k lúpežnému prepadnutiu.
Vtedy neznámy muž pristúpil k pracovníčke banky s lístkom, na ktorom bolo napísané, aby mu vydala peniaze a nevolala políciu, lebo v opačnom prípade odpáli výbušninu, ktorú mal údajne v obálke so sebou a ktorú položil na pult. Pracovníčka vysvetlila mužovi, mu peniaze mu z technických príčin nemôže vydať hneď, na čo muž odišiel. V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Muža, ktorý sa mal tohto činu dopustiť sa polícii podarilo vypátrať a ešte v ten istý deň bolo 61 ročnému mužovi z obce Beňadikovce, okr. Svidník vznesené obvinenie za uvedený skutok. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.

 Počas prechádzky našiel 50 kg bombu
43 ročný muž z Bardejova oznámil včera / 31.07.2013 / popoludní na linku 158 nález munície.
Jednalo sa o muníciu z obdobia II. svetovej vojny, ktorú našiel Bardejovčan počas prechádzky v lesnom poraste medzi obcami Andrejová a Šarišské Čierne, okr. Bardejov. Prešovský pyrotechnik aktívnu 50 kg leteckú bombu zaistil k zneškodneniu.
 
Jana Migaľová
KR PZ Prešov
 

Vyberte región